50g pärmi
1 muna
2tl soola ja suhkrut
vett nii palju et 200ml klaas täis oleks
2 kl jahu
200 g margariini
vala vedelik
1kl jahu
teeklaasi sisse panna pärm, suhkur, sool, vedeldada pärm,lisada muna, klaasi lisada vett niipalju et klaas oleks täis
2 kl jahu ja 200g toasooja margariini näppida segi, lisada pärmivedelik ja veel klaas jahu, sõtkuda läbi. võib ka panna külmikusse seisma natukeseks ajaks enne pirukate vormimist.
Täidis: praetud hakkliha pool kg, 1 suur sibul, peoga keedetud riisi; liha hulka võib riivida toorest porgandit, maitsestada, natuke lisada õli või hapukoort.
Klaasiga vormida pirukad, määrida pealt munaga, küpsetada 180 kraadi juures niikaua kuni pealt pruuniks lähevad.
Pagan! Mul hakkas nüüd suu vett jooksma!
Anukene, ma just mõtlesin, et lihapirukaid ma polegi teinud! Ja sa nigu tellitult siin uhke retseptiga! Kas see on sul pärit ämmalt?
jah, see on ämma retsept.
Baltijaama turult ostan kohe vormid ja hakkan tegema. Kohe kahjuks ei saa :). Õnneks on lõunaaeg vähemalt käes.
mul kah sülg tilgub…