RSS-voog

Lamba süda

Posted on

…ehk väike spikker neile, kes võibolla veel ei tea, et lamba süda on a.)täiesti söödav ja b.)ma ütleks isegi, et delikatess või ei oska sellega midagi peale hakata.

Pole vist vaja üle kordama hakata, et igasugu rupskitoidud on mulle väga meele järgi. Ja nagu mind turule sattudes iga kord nagu magnetiga tõmbab räimi ostma, siis kindlasti vaatan ka lambapildiga poekesest sisse, et äkki mõni südameke või niisama nunnu lihatükike mulle letist kutsuvaid signaale saadab. Viimasel turulkäigul leidsin aga uue urka, kus igatsorti liha müügil, küll pakendatud kujul, aga no mis seal ikka, liha on liha. Või siis süda või maks, neid kõiki seal oli, Nõmme turul siis, turuhoone sees, kohe Mustamäe poolsest uksest sisenedes vasakut kätt esimene poeke. Valisin endale kena kolmest südamest koosnenud komplekti, mis maksis umbes poolteist raha ja eile võtsin küpsetustöö käsile. Kahju oli sellest, et mul ei õnnestunud kaalikat saada, kaalikas sobib lambaga imemõnusasti kokku. See-eest oli mul kapsast ja kuskil ajusopis meenus, et Mari-Liis on sellest kooslusest ka bloginud. Ja siis sellest inspireerituna panin taldriku peale umbes spl täie soola ja tl täie purustatud musta pipart, rullisin südameid selle sama segu sees, niiet nad ühtlaselt soola-pipraga koos olid, ja praadisin haudepotis õli sees igast küljest kenasti pruuniks. Siis lisasin sortsu punaveini, suurema sortsu õunamahla, loorberilehe, peotäie rosmariini, kapsalohud ja natuke vett ka ning hautasin oma poolteist või isegi paar tunnikest. Jumitumalt hea sai.

5 responses »

  1. tubli! väga avardav. Ma pole julenud südant osta, ja pole muul moel ka juhust olnud süüa. Tahan ka! Kas lapsukestele kah kõlbab pakkuda?

    Vasta
    • ma enda omadele tegin igaksjuhuks kanašnitsleid. aga ma miskitõttu arvan, et sinu omad võibolla isegi sööksid seda. mul on endal eredalt meeles, et mulle väga maitses vanaema tehtud nn kahepajatoit (versus ühepajatoit 🙂 ), mis kujutaski endast lambaliha kapsaste ja porgandite ja kaalikatega, ja siis kartulid keedeti eraldi, ühepajatoidu puhul keedeti kõik ühes potis. ja parim osa sellest toidust oli kapsas. no ja kui räägitakse, et lambalihal on kasukamaitse, siis südame puhul seda kindlasti ei ole, nagu ka noore lamba lihal.

      Vasta
  2. Triin, ma usun, et sa petad oma lapsed ära 🙂 süda on ju puhas tailiha 🙂

    Vasta
  3. Ja seekord erilised kiitused veel pipra ja soola kasutusele 🙂

    Aga kapsas oli sigahea ikka ka.

    Vasta
  4. Pingback: Toiduelamused aastal 2011 « Rohesilmne Maailm

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: