Tehke ajvarit! Siis jaaniõhtul hea grill-liha kõrvale ampsata. Mul juba pikemat aega neelud käisid, ja kui Selveris pommusid lillatamas nägin, tuli veel eriti suur himu peale. Täna olid paprikad ka üsna hea hinnaga ja vihmane päev soodustas köögilist tegevust.
Seega: 1 pommu, 4-5 paprikat, 4 küüslauguküünt, 1 tšillipiprakaun ja -pulbrit ka, soola. Pommu kahvliga läbi torkida, paprika lõigata neljaks, seemned välja võtta või siis pärast küpsetamist seda teha. Grillida neid niikaua, kuni paprikal koor mustaks tõmbub (ahjuplaadile panna koor ülespoole) ja pommut u tund küpsetada, kuni pehme on. Ma hoidsin täna neid umbes ühekaua ahjus, tšillipipart kah. Siis koor paprikalt ja pommult ja tšillilt eemaldada, (ennem võib paprikat hoida kinnise kaanega nõus, siis tuleb koor paremini ära), püreestada koos küüslauguga ja siis tummisemaks kuumutada, lisades õli. Õli panin umbes pool tassi kõige rohkem. Ja kuna mulle tundus ikka liiga vähe tšilline, panin tšillipulbrit ka. Sain kaks pisemat purki ja säilima peaks antud püree külmkapis umbes nädala või nii.