RSS-voog

Meekana

Posted on

Ägisedes otse söögilaua tagant tulin raporteerima, et tegin meekana ja oioi kui hea see oli. Retsepti võtsin Triinult.

Ausalt öeldes ma arvasin, et sellega on rohkem mässamist. Aga vastupidi. Väga kerge ja kiire roog. Tainasse ma panin suts vähem vett ja püsis teine kenasti kana ümber, ei valgunud pannil eriti minema, nagu Triin kirjutas. Või siis valgus, aga mind ei häirinud see. Proovisin ka paar paprikatükki tainasse pista ja praadida, et kas annab tempurat teha, no peaaegu. Kastme sisse panin riivitud ingveri ja küüslauku koos, mis tegi kastme pisut rohekaks mu meelest, aga võibolla seetõttu, et küüslauk oli kohati kasvama läinud. Mett panin 2 spl ja riisiäädikat 2 tl. Vett aga panin rohkem, ma miskitõttu arvasin esmapilgul, et 1,2 dl tähendab poolteist dl :), aga sellest polnud miskit, kuna aurustus üsna kiiresti pannilt see üleliigne vesi. Kokku sai täiesti korraliku hiinaka, suured sõid hea meelega ja olid vaimustuses, lapsed näkitsesid ja arvasid, et kibe pidavat olema. No eks ta võibolla oli ka, kuigi mu meelest mee maitse tuli täitsa kenasti välja, kuigi oleks isegi rohkem võinud olla, nii et vastupidiselt Triinule ma arvan, et järgmisel korral proovin ikkagi 3 spl meega teha, mul oli värske poemesi, võibolla oleneb meest ka see, mis maitsega jääb. Või siis oli hoopiski küüslauku pisut liiast. Ahh, ja seesamiseemned unustasin täiesti. Järgmisel korral ma arvatavasti panen lastele paar kanatükki lihtsalt kõrvale, ja siis nad ei saa pirtsutada kastme pärast.

 

10 responses »

  1. :), nii tore. Edasi hiinaka rindel! 🙂

    Vasta
  2. jah, nüüd võiks mõne pähklitega kana ette võtta 🙂

    Vasta
  3. just. Ma proovin nüüd sidrunikana ja siis uurin pähklitega. Pole veel sobivat retsepti selle jaoks leidnud.

    Vasta
  4. india pähkliga hiina kana kerge tšilliga on jalgu suust viiv 🙂

    kuna meil oli pikk päev täna, siis ostsime hesburgerist burgerit 🙂 ja nüüd tahaks kohe päris sööki ka saada…

    Vasta
  5. justjust, india pähkel on see, mis mulle kanaga eriti hästi maitseb!

    Vasta
  6. hm. Ma vaatan, et sageli tehakse seda ka kreekapähklitega?
    Mis retsepti järgi sa Mann oled teinud?

    Vasta
  7. kui ma mäletaks….. kord ma olen ka kreeka pähkliga proovinud, a see pole see.

    ma pisut meenutan ja siis kirjutan

    Vasta
  8. Mulle ka hästi maitses, aga mind küll pisut häiris, et tainas otsustas kana küljest irduda. Panen ka järgmine kord vähem vett.

    Vasta
  9. väga tore.
    Ma olen netis palju vaadanud, aga kuna ma ei tea, mida ma otsin, siis ei oska valida. Tahaks, et oleks a) “see õige” ja b) imehea. Mõned teevad seda pähklikana meega, mõned majoneesiga. Namis ka on pähklikana retsept, hoopis teistsugune.
    http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=1153

    Vasta
  10. ma Evelyn arvasin, et sa teed krõbekana. See meekana tainas pisut irdus, aga kui ma teise külje jaoks panin tainast eraldi alla, siis tegelikult oli ikka väga ilusti kaetud igast küljest. Aga proovin ka pisut vähem vett panna. Kuigi Anu see ehtne tempura tainas oli ikka päris vedel ju.

    Vasta

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: