RSS-voog

Pirukas

Posted on

Otsides mõnusat pirukapõhja, lõin selle sõna täna enda blogi otsingusse ja leidsin nii mõnegi toreda piruka, mida aegade jooksul tehtud ja ära söödud. Mõnda isegi ei mäletanud enam. Ja mõni tundus nii isuäratav, et võta või peatselt taas plaani. Tänase põhja siiski tegin Manni vanaema retseptist tuletatuna – 100g võid, 100g hapukoort, 150-200g jahu ja linaseemneid. Saab näha, mis välja tuleb – ahjaa, osa jahust oli odra oma. Täidiseks unistuste kapsa ja lehterkukeseene* muidugi 🙂 Kui hüva roog ahjust välja tuleb, teen pilti ka!

Pisut hiljem:

Mann mängis statiivi ja degustaatorit. Soola suhtes olime ühte meelt – et seda oleks võinud täidises veel pisut rohkem olla, kuigi päris mage ei olnud ja nt. südamehaigetele ja hüpertoonikutele peaks selline vähene soolasus ideaalne olema, samuti imikutele 🙂 . Samas pirukapõhja ei läinud tibakestki soola, ja see ei tulnud maitsest küll välja.

Katteks panin 3 muna, hapukoort ja pool karpi külmikusse ununenud Merevaiku, pisut Parmesani riivisin peale. Kapsa, sibula ja seente peale keerutasin pisut pipart ja paprikapulbrit. See on nüüd mu lemmikpirukas 🙂 . Kuigi tegelikult on sellist sorti pirukad suhteliselt lollikindlad nii või naa – pane sisse, mis hing ihaldab, või siis külmikusse seisma on jäänud, ja tulemus on ikka maitsev. Näiteks suitsukana on üks eriti hea täidisekomponent. Aga kollaka kukeseene*-kapsa kooslusele ei saa ka see vastu 🙂

*Lehterkukeseen (mõned ütlevad ka lehterkantarell) ja kollakas kukeseen on enamvähem üks ja sama asi, vaid jala värvuses on pisuke erinevus. Maitseerinevust minu arust ei ole. Kõige parem seen üldse 🙂 , võibolla suur sirmik ainult suudab konkurentsi pakkuda.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: