RSS-voog

Kapsa-seenepirukas-to-be

Posted on

Seoses sellega, et eilne seene-kapsapirukas oli väga hea, ent raske süüa – laguneda tahtis teine, mõtlesime kamba peale välja, kuidas oleks sellist pirukat õige teha. Variant üks: täidisesse ei pane mitte 3 keedetud muna, vaid 2 toorest. Variant kaks: teha ümmarguses vormis, tainaks siis liivataigna mingi variatsioon või miks mitte ka 100g võid, 100g hapukoort, 150-200g jahu, soola ja muna koha pealt olen hetkel ebalev, ega seda vist sinna eriti vaja ei ole. Küll aga võiks seal olla linaseemneid. Pirukatäidiseks olgu kapsas, seened ja sibul. Seened sibulaga praadida, tõsta kaussi ja praadida/hautada peenekstükeldatud kapsas koos sortsu õllega pehmeks, segada seentega. Siis soovikohaselt see segu maitsestada, kallata vormipõhja mätsitud taignale ja peale kallata veel muna-juustu-hapukoore või koore segu. Siis küpsetada ja süüa mõnusasti näpu vahelt, mitte lusikaga, nagu eile olime sunnitud tegema. Aga ikkagi oli nii hea pirukas, et hommikuks ei jäänud mitte ainsamatki tükki alles. Oluline on veel märkida, et seente all ma pean silmas lehterkukeseeni või musti torbikseeni, eile olid torbikud piruka sees ja pole ühtki halba sõna öelda. Samas näiteks kuuseriisikatega ma sellist pirukat ette ei kujutaks. Aga noh, maitse üle ei vaielda, vaid kakeldakse 🙂 .

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: