RSS-voog

Parim plohv

Posted on

Tänane tore toit on järjekordselt Mannilt. Pühapäeval Nõmmel sõime seda ja ma kohe teadsin, et aeg on küps ka ise proovida plohvi teha. Mann lahkelt nõustas läbi MSNi, kuidas teha: lambaliha ahjupoti põhjas kuumas õlis pruunistada, sibul ja küüslauk kah (nii 2-3 küünt), siis lisada keev vesi, porgandit üks-kaks-kolm, kaneelikoor, soola, pipart, loorberilehte tükki 2 või nii, tomatipüreed (mina panin selle väiksema Pomi paki ära, sel mõnus naturaalne maitse) ja pool apelsini. Lasta tunnike haududa ja lisada kruusitäis riisi, hautada 20 minutit. Võrratu. Hr. Abikaasa, kel lambalihaga juba lapsepõlvest antipaatiline suhe (eks ikka see kasukamaitse) sõi ja kiitis. Poiss, kes purgiplohvi sööb väga hea meelega, jättis seevastu kõik järgi. Et tema riisi ei söö ja et päris plohvil on rohkem ketšupit sees 🙂 .

Aga Mann võiks vabalt kokaraamatu üllitada. Manni maitsvad kodutoidud. Ma raudselt ostaksin.

Plohvike seal kuskil poole haudumise peal. (Ja ma tean, et eesti keeles on plohv tegelikult pilaff. Aga meil kodus öeldi kogu aeg, et plohv. Kuidas ma siis teisiti saan… )

2 responses »

  1. see ongi siuke sügavalt kodune variatsioon.

    Kristelil oli miski aeg tagasi blogis selle õige versiooni videolõik, see oli vahva.

    tore, et üks fänn on olemas 🙂
    musud

    Vasta
  2. peaks ka proovima, see ei tundugi nii keeruline, muidu ma mäletan, et meil käis ema töökaaslane Aleksei seda tegemas ja siis oli ikka hästi keeruline ja võttis kaua aega. aga mu meelest tomatipastat sinna ei pandud ja küüslauku pandi nagu rohkem, samas ta korjas need küüned hiljem pajast välja.

    Vasta

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: