RSS-voog

Kuidas valmis pasteet

Posted on

Sellised ilusad pruunid makaronid 🙂 . Pasteeti tegin seamaksast ja siinkohal enda jaoks märkused kirjas, et:

*kanamaksast tuleb palju parem pasteet

*Triin ütles, et seamaksa tuleb 45 min hautada enne kui see täitsa pehme on, mitte 15 min, nagu mu retseptis öeldi

*Mann ütles, et seamaksa tuleb tund aega piimas leotada, seda ma olen ka varem kuulnud

*Mann ütles, et lisaks konjakile võiks ka suhkrut panna

Järgmisel korral siis võtame arvesse kõiki nõuandeid. Aga ega selgi pasteedil väga viga polnud 🙂

5 responses »

  1. Nu seamaksale tuleb jah ikka peekonit, porgandit, sibulat juurde panna, pärast vahustamise ajal ikka ohtralt konjakit ja võid ka 🙂
    Siis küll hamba all ei karju

    Vasta
  2. kõike peale peekoni panin ka, peekonit ei olnud lihtsalt. paljudes retseptides oli öeldud jah, et läbikasvanud sealiha tuleks lisada, aga üks retsept oli ilma ka. http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=7416

    Vasta
  3. Minu ema teeb veisemaksast – sea oma ei pidavat kõlbama. Mulle on kuskilt meelde jäänud, et ka üks-kaks kilu pannakse pasteedi sisse- ma loodan, et ma seda unes ei näinud….

    Vasta
  4. meie peres pole kunagi seamaksa kasutatud, alati looma- või kanamaksa. seamaksal olevat mingi kõrvalmaitse. ei tea kinnitada, sest pole isegi proovinud. aga eile Musis tellisin jäneemaksa ja sellega jäin väga rahule. eriti meeldis, et serveeriti salati ja apelsini ning meloniga, see tegi asja väga mahlaseks, pählileib oli ka kõrval. teeks kodus ise ka proovi, aga seda kaupa ei saa vist kusagilt ise osta, nende tooraine oli pärit Prantsusmaalt.

    Vasta
  5. küülikumaksa saab eestist küll, egle on tüdruku nimi, kes asja orgunnib, http://www.liivati.ee/.

    Vasta

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: