RSS-voog

Avokaadokreem

Posted on

Tegin täna Naistelehes olnud Tarvo Kralli õpetuse järgi avokaadokreemi, avokaado ja küüslauk ja sidrunimahl + pipar ja sool ja nats õli ja kõik lasksin saumikseriga segi. Seda tuleb nüüd leiva peal süüa, soovitavalt täisteraleivaga ja Mann rääkis, et sinna sobivad krevetid ka imehästi sisse. Kindlasti proovin. Kuigi juba ilma krevettideta maitses imehää 🙂

18 responses »

  1. see kõlab tõesti ahvatlevalt. ma olen paar korda avokaado ostmisega alt läinud. nüüd pole enam ammu ostnud. kuigi see kasulik süüa on..

    Vasta
  2. oot, millega sa seal alt lähed, Karin? Kui pole küps, siis kolme-nelja päevaga küpseb kodus kenasti ära… Mu meelest suht lollikindel viljake, või on mul siis õnne olnud nendega.

    Vasta
  3. see mis ma poest sain oli küll täitsa küps. aga kreemi jaoks võiks neid isegi mitu olla, kuna mul see üks on juba peaaegu otsas 🙂

    Vasta
  4. ma pistan tavaliselt korraga ühe nahka, no hää igatepidi teine, ja ma ei mäleta, kas sa piranis mitte restos ei söönud kord seda krevettidega varianti??

    Vasta
  5. No avokaado on üks kõige paremini järelküpsevaid vilju, mida ma tean. Kui poes veel nats kõva, siis 2-3 pääva pärast, kui koor isegi akkab nats mustaks minema – vat siis on nii pehme viljaliha, et isegi saumikserit pole vaja. Kahvliga sodiks, küüslauk-lime-sool-pipar-õli ja ongi väga broo!
    Ma teen kreemi ikka 2-3 viljast korraga ja ühe avokaadokivi panen kreemi sisse, kui lauale panen, siis ei lähe kohe kakapruuniks see värk. Vana Mehhiko muttide nipp pidada olema ja toimib:)

    Vasta
  6. oh te isu tekitajad. Ma armastan ka väga avokaadot. Aga sellist asja pole teinud. Proovin. Ma pole tast üldse midagi teinud. Niisama soola ja pipraga söönud enamasti. Paar korda olen katsetanud ja põrunud.

    Vasta
  7. mul kukkus täna avokaadokivi maha ja läks pooleks, ma polnudki varem seda kivi seestpoolt uurinud ja just mõtlesin, et täitsa söödav näeb välja 🙂 ja kakapruuniks pole siiani läinud, ikka ilus roheline.
    aga sa muidu nagu paned terve kivi sisse või ikka püreerid selle ka ära? (blond küsimus võibolla, aga mis teha 🙂 )
    avokaado oli jah täitsa püdel juba enne saumikserdamist, aga ma ei viitsinud küüslauguga käsi määrida ja seetõttu ikkagi mikserdasin 😉

    Vasta
  8. Eieieiei, ma väljendasin ennast vbla veits valesti:) Pistan terve kivi lihtsalt kreemi sisse keset kaussi. See hoiab ära just selle värvimuutuse ja nt kui on mehhiko roaga õhtusöök külalistega, siis ei lähe kreem ka paar tundi laual olles kolepruuniks. Maisisipsidega sööme me tavaliselt seda:)

    Vasta
  9. ma olen sama asja teinud ilma sidrunimahlata. Väga maitsev on see Fazeri musta leivaga.
    Sibulaga tuleb ka hea.

    Vasta
  10. a meil on pidev hobi avokaadoseemnest puukese kasvatamine 🙂 praegugi kosub.

    Vasta
  11. Hee, mulle ükskord üks turuonkel soovitas kah seeme mulda pista, tal olla juba terve trobikond puid kodus:)

    Vasta
  12. meil kasvavad need nelja hambatiku toel klaasi vee kohal, siis ta hakkab ülevalt poega välja ajama, kindlasti on tal botaanilis-bioloogiliskeeles ka mingi vastav termin

    Vasta
  13. tekitate tõesti ise ja tahtmise proovida. pole kunagi muuks kasutanud kui sushi sisse keeranud.
    aga täna tõin selverist litsisid, ka väga naljakad ollused. Kaur nimelt õpib koolis hetkel eksotilisi vilju ja siis tarvis ju praktikas ka proovida.

    Vasta
  14. ma ka neid hea hinna pärast võtsin, hää nokkida.

    Vasta
  15. kas selle avokaadokreemi ametlik nimi on guacamole?

    Vasta
  16. see nimi tuli mulle seoses maisitsipsidega meelde küll. aga ajakirjas ei olnud seda niimoodi öeldud. lihtsalt, et avokaadokreem.

    Vasta
  17. päris guacamole pole, a sinnakanti. ja siis mul tuli veel meelde, et roquefordi juustuga segatuna oli ka hää.

    Vasta
  18. Pingback: 2010 in review « Rohesilmne Maailm

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: