Esimest korda elus jõudsin lõpuks niikaugele, et tegin ise pashat! Retsept namist, ainult et kuivatatud jõhvikate asemel panin eelnevalt leotatud rosinaid ja kuivatatud kirsse. Ja vanilliekstrakti asemel vanillsuhkrut. Nõrgus 24 tundi ja söödi ära ühe raksuga 4 inimese poolt. Jube hea oli! Ja füüsalid olid selle magusroa puhul nagu rusikas silmaauku, võrratu maitsekombinatsioon. Eelnevalt söödud esimesest grillist (kaelakarbonaad maitseürdivõi marinaadis ja astelpajupüreega lambasooles grillvorstid lastele/olgugi, et lapsed neid suu sissegi ei tahtnud võtta 😀 /) jääsalati-redise-kirsstomati-tilli-balsamico salatiga ma tahaks ka natuke rääkida, et see oli lihtsalt imemaitsev. Aga see omakorda ei vähendanud karvavõrdki pasha imapärasust. Ehk et kokkuvõttes imetore lihavõttesöömaaeg.
Ahjaa, ja kuigi Mann mind hirmutas, et soolatud pistaatsiapähkleid ei ole hea pasha sisse panna, siis mingit kõrvalmaitset nad ei andnud.
Juba sõite ära või? Mul ootab külmkapis ikka pühadeni. Pühad ju alles homme.
Me tegime eile väikese eel-lihavõtte-söömaaja, homseks uus pasha juba nõrgub 🙂
Isuäratav pasha sul, ja taldrik on armas 😉
me oleme jah need mitte-eriti-usklikud ja traditsioone mitteaustavad, kel munadepühad 3 päeva kestavad. mune vist ju värvitakse tegelikult ka alles pühapäeval. aga ei me jõua niikaua oodata 🙂 pasha suhtes ma olen järgmisel aastal vist targem ja teen kohe kaks tükki neid. või kes ütleb, et pashat ainult lihavõttepühade ajal süüa tohib, eksole. võibolla mul tuleb juba järgmisel nädalal selle järele isu.
Traditsiooni kohaselt hakkasid vanad eestlased mune tegelikult värvima juba neljapäeval.
Mina tegin pashat kohe topeltkoguse 🙂
See mind tegelikult häirib, kui näiteks keset suve müüakse selveris mingit pasha-nimelist asjandust. Tundub hea asja rikkumisena.
Mul sama pasha külmkapis homset ootamas ja terve õhtu pidin olema valvel, et Marta kõiki füüsaleid täna nahka ei paneks. Häid pühi!
aitäh!