RSS-voog

Sabakergitus

Posted on

Ma teen lihtsalt oivalist kanasuppi!

Sellest ajast, kui hakkasin tomatit supi sisse panema, tuleb ta veelgi oivalisem. Ühtlasi mõtlesin välja, et kanasuppi tuleb teha tervest kanast, nii nagu vanaema tegi. Hinna poolest on ainult natukene kallim, kui koivad või poolkoivad eraldi, aga liha on palju rohkem ja puljong tuleb mõnusam.

16 responses »

  1. Vot tomati peale ma pole tulnudki 🙂 Mul tuleb ka see supp päris hea välja 😀

    Vasta
  2. vat ma just mõtlesin sinu ja su suppide peale. et palun jaga retsepte. mul on supiaju otsa lõppenud 😀

    Vasta
  3. huvitav, ma ka just ükspäev mõtlesin, et küll ma teen ikka head kanasuppi. tomati peale pole ka tulnud, teen üpriski erinevaid, pistan sisse tavaliselt neid asju, mis kodus on, hakatuseks keedan muidugi kanast puljongi ja siis edasi suhtun loovalt. alati on jube hea. äkki peaks ükskord kanasupivõistluse tegema? et kõik prouad tulevad kokku ja kukuvad keetma ja siis on hindajad?

    Vasta
  4. ma võin hindaja olla 😀

    Vasta
  5. 😀 tähendab, et kui on vaja egobuusti, siis tuleb kanasuppi teha 😀
    mina panin porgandit, kartulit, nuudleid (aga klimpidega või riisiga meeldib mulle ka väga!), 2 tomatit, väike loorberileht, pisut punet ja kuivatatud leesputke ja pipart.
    menüüd esinevad tihedamini veel värskekapsasupp, peedisupp, hapukapsasupp ja külasupp.

    Vasta
  6. vat külasupp. räägi sellest ka põhjalikumalt. kas teed kruupidega?

    Vasta
  7. jah. sealihaga. porgandid-kaalikad-kartul ja siis kui taldrikusse panen, lõikan hapukurgikuubikuid sisse.

    Vasta
  8. meil on kolm suppi, kus aamen kirikus on tomat- kanasupp, värske- ja hapukapsa supp.

    aga minule ei meeldi tervest kanast, puljongi teen tiibadest ja kaeltest.

    peangi vanaema paluma, et kana-klimbisuppi teeks. klimp tuleb tal kordi ausam välja kui mul.

    Vasta
  9. Aga Mann, kas siis supi sisse paned fileed või kust sa selle liha sinna saad? Tiibadest ei tule ju peale puljongi miskit.

    Vasta
  10. a me teemegi puljongi, siis porgand ja seller ja riis. et suht selge supp.

    vanaema paneb liha küll, viimase aja lemmik kui ta pruunistab kintsud ära ja need sinna paneb.

    Vasta
  11. vatvat vanaema pruunistab kanasupi jaoks kintsud ja mul ämm pruunistab frikadellisupi jaoks frikadellid.

    Ma kanasuppi teen 2 kanakintsust, sipbul, pipra-vürtsiterad. loorber, porgand, kartul j aklimbid munast-jahust. Pärast kanalihatükid kah sisse. Kuid tomatiga pole teinud-kindlasti proovin! Vahva!

    Anukene, ma ka toda sarnast külasuppi teen, ma kutsun seda rassolnikuks.

    Vasta
  12. vot jah, ma ikka sibulat ja pipart panin ka. tegelikult ma mõtlesin, et järgmine kord proovin enne supi sisse panekut sibula ja porgandi korraks pannilt läbi lasta, et mis maitse siis tuleb.

    Vasta
  13. ma panen peaaegu alati tomatit. ja paprika annab väga mõnusa maitse.
    puljongiks keedan kintsusid (või koibi, mul alati segadus, kumb see suurem on) ja sealt küljest liha siis.

    Vasta
  14. minu kodus (ja minu ema ema kodus) tehti kanasuppi nii: keedeti kana, praeti siis rohke võiga pannil kergelt pruuniks ja puljongist tehti sinna või ja kana peale valge kaste koorega. Siis tehti supp puljongisse, no tavaline – porgand, kartul, klimp sibul seller jne. Ja söödi, siis pandi seda kastet peale ja liha võeti kõrvale. Siin minu ümbruskonnas leitakse, et see on ainus õige kanasupp ja kõige parem. Ma ise teen muud sorti ka, aga see kastme panek tundub küll pigem vajalik 🙂

    Vasta
  15. vot kui huvitav. mu vanaema pani keedetud kana ahju ja lasi seal pealt pruuniks ning siis sõi supi niimoodi ära, et kartulid supi seest jättis taldrikule järgi ja sõi pärast need koos ahjukanaga ära:)

    Vasta
  16. mul on juba pea sassis nendest erinevatest kommetest 😀 et kuhu siis kaste ja kuhu klimp 😀

    Vasta

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: