RSS-voog

Hooaja lõpetuseks

Posted on

Mõtlesin üles lugeda need seened, mida tunnen ja korjan. Statistika mõttes või nii.

tatikas (neid korjan küll suhteliselt vähe, kuna ei viitsi puhastada), kuuseriisikas (ja porgandi-ja verev riisikas), kaseriisikas (nii roosad kui valged), tõmmuriisikas, valge riisikas(ehk meie keeli poriseen), võiseen ehk kollariisikas, suur sirmik, kukeseen, liivtatik, haavapuravik, kivipuravik ja muud puravikud vastavalt isule ja seene väljanägemisele, et ikka ilusaid ja noorukesi tahaks, timpnarmik (sel aastal korjasin esimest korda, kuna Oravake neid eelmisel aastal pirukaga promos 🙂 ), lehterkukeseen (sel aastal korjasin esimest korda, kuna varem polnud meie metsades kohanud, aga Manni teinepool neid mulle eelmisel aastal tutvustas), hobuheinik, aasšampinjon, metsšampinjon (tegelikult ma ikkagi eelistan šampinjone poest osta), männiriisikas (neid ma eriti ei viitsi korjata, kuna ei maitse), pilvikud muidugi, põhiliselt korjan neid, mis keelega katsudes kibedad poleks – kollane, tuhmuv, soopilvik, veinpunane pilvik ja mage pilvik.

Vist ongi kõik.

7 responses »

  1. Oh kus uhke nimekiri.
    Timpnarmikut ma ei tea, siis ei tea lehterkukeseent ega valgeriisikat.
    Neile lisaks korjan liimikuid ja kitsemamplit. Männiriisikaid ei ole me ka korjanud. Kuigi ahvatelv tundub, neid on alati palju ja pole ussitanud.

    Vasta
  2. aga minule maitsevad männiriisikad kõige rohkem. meil kahjuks sel aastal neid üldse pole 😦 ehk siis meil sel aastal seeni pole 😦

    Vasta
  3. männiriisikas on mu meelest ideaalne viinakõrvane. külm viin ja pisikesed perepareeritu männikad, mõnus hapukurk meega, oehh, hakka või jooma.

    Vasta
  4. Männiriisikad on marineerimiseks nagu loodud! 🙂

    Vasta
  5. siis on veel näiteks PIHKANE LIIMIK. väga hea, otse pannile. ja kevadel ka kevadkogrits, me sel aastal saime, väga hea.

    Vasta
  6. minule ka männiriisikad meeldivad. marineeritule lisaks ka soolatult. siis saab neist imehea salati või kastme või pitsakatte. pilvikud lakun ka kahtluse korral metsas üle, neid kibedaid pole mõtetki korjata, pilviku võlu ikka magusas maitses. aga tõmmuriisikasse suhtun teatava reservatsiooniga, sest liiga palju on selle seene kohta vastukäivaid arvamusi seeneteadlaste seas.

    Vasta
  7. jaa, mürkleid ja kogritsaid ma ka täitsa tunnen, kuigi proovida pole saanud veel kahjuks.
    tõmmuriisikas oli vahepeal jah, põlu all, aga nüüd viimane info ütleb, et neis sisalduvad kantserogeensed ained elimineerib kupatamine. ehk et kupatatult on täitsa mõnus söögiseen, ilma selleta aga sisaldab kantserogeenseid aineid. ja see viimane info on oma 10 aastat vana juba.
    vt. selline tore jutt Pisikeselt: http://thredahlia.blogspot.com/2008/09/seentest-ja-korjamisest.html

    Vasta

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: